2015 yılında, Michael Witz ve Dan Lin milyonlarca kullanıcının seveceği oyunlar geliştirmeyi umarak Redemption Games'i kurdu. California merkezli şirkette zanaatkârlığa öncelik veriliyor ve her bir ayrıntıyı mükemmel hale getirmek için ekstra çaba harcamanın büyük bir fark yaratacağına inanılıyor. Redemption'da ayrıca, oyunları içten bir şekilde sevmeye değer veriliyor ve ekip üyeleri oynamaktan geliştirmeye kadar her yönüyle oyunlar konusunda istekli kişiler arasından seçiliyor.
Redemption beş yıldır oyun sektöründe olmasına rağmen ilk mobil oyunu Sweet Escapes'i 2019 yılında kullanıma sundu. Ekip başlangıçta tek bir reklam ağı sağlayıcıyla çalışıyordu ancak envanter alanının yeterince dolmadığını ve bu nedenle gelir kaybı yaşadığını fark etti. Bu sorunu çözmek için AdMob uyumlulaştırmasını ve akıllı reklamlar için akıllı segmentasyonu oyunlarına entegre etti. AdMob sayesinde, Redemption kullanıcı başına ortalama gelirini (ARPU) %43, bin gösterim başına maliyetini (BGBM) ise %40 artırdı ve uygulamadan elde ettiği toplam geliri ikiye katladı.
Düşük doluluk oranları ve düşük gelir
Oyun sektöründe çok tecrübeli olan Michael, oyun prodüksiyonunun zorluklarını ve bir oyunu mahvedecek engelleri çok iyi biliyor. Redemption ekibini ücretsiz oyun türünün öğrencileri olarak görüyor ve "kullanıcıların ilgisini çeken bir oyunla iyi bir finansal model arasında doğru dengeyi kurmak için yenilikçi yollar bulmakla" ilgileniyor. Redemption için itici bir güç oluşturan bu denge, SDK'lardan yeni reklam biçimlerine kadar, oyunlara yeni özellikler eklenirken özenle korunuyor.
İlk mobil oyununu kullanıma sunan ekip oyundan para kazanmalıydı fakat karmaşık SDK'lardan ve uygulama içi satın alma (UİSA) gelirinin olumsuz etkilenmesinden endişeleniyordu. Redemption, lansmanı sadeleştirmek için başlangıçta sadece bir reklam ağı sağlayıcısıyla çalıştı. "Bu durum ihtiyacımız olan envanter doluluk oranını sağlamadı ve dolayısıyla kullanıcılarımız reklamlarımızdan yeterince yararlanamadılar." diyor Michael. Tek reklam ağı nedeniyle, Redemption başka uyumlulaştırma iş ortaklarıyla da çalışması halinde elde edeceğinden daha düşük BGBM oranları elde etti ve bu da potansiyel gelirinin daha düşük olmasına yol açtı.
Uyumlulaştırma ve akıllı segmentasyon kazanan kombinasyon oldu
Giderek artan reklam ağı sayısını yönetebilmek için Redemption üçüncü taraf bir uyumlulaştırma platformuyla iş birliği yaptı. Ne yazık ki Redemption iş ortağını değiştirmeyi düşünmesine neden olan fazlasıyla uzun SDK entegrasyonları ve teknoloji sorunları gibi birçok komplikasyonla karşılaştı. "Asıl soru bize zarar vermeden ekonomik durumumuzu koruyan bir şekilde nasıl reklam sunabileceğimizdi. Bizim için bu sorunun yanıtı AdMob'un uyumlulaştırma özelliği ve akıllı segmentasyon oldu." diyor Michael. Akıllı segmentasyon, Redemption'ın kullanıcıları alıcı olacağı öngörülenler ve alıcı olmayacağı öngörülenler olmak üzere iki segmente ayırabilmesini sağladı. Bu segmentasyon, şirketin alıcı olmayacağı öngörülen kullanıcılardan para kazanmasını sağlarken uygulama içinde zaten para harcayan kullanıcılar için de reklamsız, ayrıcalıklı bir deneyim sunmaya devam etmesine olanak tanıdı.
İlk adım olarak, Redemption hemen AdMob uyumlulaştırmasını uygulamasına entegre etti. İşletmenin diğer bölümlerinde Google ürünlerini başarılı bir şekilde kullandıkları için test aşamasını atladılar.
Ardından, Redemption yalnızca uyumlulaştırma ile uyumlulaştırma ve akıllı segmentasyonu karşılaştırmak için A/B testi uyguladı. Şirket içi bir araç kullanarak rastgele bir şekilde bazı kullanıcıları uyumlulaştırma ve akıllı segmentasyon, bazılarını ise yalnızca uyumlulaştırma özelliğinin kullanıldığı sürümlere atadılar. Redemption reklam yerleşimlerini veya tasarımını değiştirmedi. Şirket bu testi tüm Android ve iOS cihazlarında uyguladı ve kullanıcı tabanının %20'sini kontrol grubu olarak tutup kullanıcıların %80'ini test etti. Redemption, 30 gün boyunca kullanıcı dönüşümü, kullanıcıları elde tutma, toplam gelir ve kullanıcı başına ortalama gelirini takip etti.
Redemption, akıllı segmentasyon etkin olduğunda reklam deneyimini kişiselleştirebiliyor ve reklamları yalnızca alıcı olmayacağı öngörülen kullanıcılara gösterebiliyordu. Bu sayede orijinal, reklamlarla kesilmeyen uygulama deneyimini alıcı olacağı öngörülen kullanıcılar için koruyabiliyordu. "Uyumlulaştırmayı uygulamak çok kolay oldu ve hiçbir komplikasyonla karşılaşmadık. Akıllı segmentasyonla çalışmak için harcadığımız süre de dikkate alınamayacak kadar kısaydı, neredeyse hiç zamanımızı almadı." diyor Michael.
İstikrarlı UİSA'lar ve gelir artışı
Uyumlulaştırma ve akıllı segmentasyonu uyguladıktan sonra, Redemption BGBM'sinde %40 artış elde etti ve ARPU'su %43 arttı. Redemption ayrıca, kullanıcıları elde tutma veya kullanıcı dönüşümü oranlarında herhangi bir olumsuz etki görmedi. Böylece UİSA gelirlerini korumuş oldu. "Kullanıcı dönüşüm oranlarımızı koruduğu ve gelirimize ekstra katkı sağladığı için akıllı segmentasyon kullanmak bizim için mantıklı bir hale geldi. UİSA ile reklam geliri arasında seçim yapmak zorunda kalmadık." diyor Michael. ARPU artışı ve kitlesinin istikrarlı bir şekilde genişlemesi sayesinde Redemption 30 günlük test sürecinde uygulama gelirini iki katına çıkardı.
Redemption, Amerika Birleşik Devletleri dışında ne kadar fazla reklam geliri elde edebileceğini öğrenince çok şaşırdı. "Sağlıklı BGBM değerlerine sahip birçok ülke var ve bunlar önemli katkı sağlayabiliyorlar. Bu yüzden AdMob sayesinde elde ettiğimiz global kapsama alanı bizim için hoş bir sürpriz oldu." diyor Michael. AdMob'un teknolojisi sayesinde Redemption oyun içinde yeni entegrasyon noktalarını da keşfediyor ve aktif bir şekilde ekleyebileceği yeni özellikler arıyor.
"Google, geliştiricilerin kazançlı çıkmasını istemek üzerine güçlü bir kültür oluşturdu. Bu nedenle teknoloji yığınımızın tam olarak uyarlanmasından büyük mutluluk duyuyoruz." diyor Michael. Önümüzdeki beş yıl içinde, Michael ekibi daha daha büyütmeyi planlıyor ve Redemption'ın oyun sektöründeki yerini daha da sağlamlaştıracak daha fazla proje bulmaya başlamak istiyor.